Viewpoint Tarnița, locul cu cel mai wow view asupra Topliței

Toplița este o localitate turistică care îți oferă o multitudine de trasee montane. Unul dintre aceste trasee te va duce într-un loc de unde vei avea o vedere panoramică asupra văii Mureșului de neegalat.

Viewpoint Tarnița sau Altarul Cu Belvedere – Sf. Tarnița este un loc de unde poți admira de la înălțime Toplița și unde poți petrece câteva momente de neuitat în mijlocul naturii.

Construită în anul 2013 și situată în apropierea vârfului Tarnița din rezervația Defileul Mureșului, construcția a fost executată din lemn masiv, manual, în tehnica cioplirii lemnului din Transilvania.

Aceasta are o suprafață de 50 de mp și o înălțime de 22 m. Așezarea spectaculoasă a altarului se dorește a fi un simbol de marcare și un reper al municipiului Toplița.

În plus, în zonă există amenajat și un loc pentru barbecue, unde călătorii își pot găti o gustare înainte de a coborî. Vei găsi bănci cu mese și bineînțeles, un altar.

O opțiune pentru a ajunge sus este să urmărești traseul 33 Punct Albastru. Acest traseu în circuit pornește din localitatea Călimănel și înconjoară Vf. Băieşului, cu o buclă de acces spre Tarnița Viewpoint de sub vârf.

Este un traseu relativ ușor, cu circa 500 m diferență de nivel, ce poate fi parcurs în aproximativ 3,5 ore. Înălțimea la care se ajunge este de 986m, iar priveliștea te lasă fără cuvinte.

Traseul marcat cu cruce roșie este unul de dificultate medie, și poate fi parcurs în 45 de minute

Dacă îți plac drumețiile și te afli în apropiere, trebuie să parcuri acest traseu. Îți garantăm că vei fi recompensat pe măsură odată ce te vei pierde cu privirea spre orizont.


Top