Parcul de Parkour din Toplița

Tinerii pasionați de parkour au, începând din luna august a acestui an, posibilitatea de a practica acest sport într-un spațiu special amenajat chiar în Toplița.

Acesta este primul și singurul parc de parkour din România până la momentul actual.

Parcul oferă oportunitatea amatorilor dar și celor cu experiență să se distreze într-un mediu sigur, riscul de accidentare fiind minim. Copiii și începătorii beneficiază de o zonă cu nisip, iar aparatele instalate sunt rezistente și oferă un nivel înalt de aderență.

Pe lângă duritatea și calitatea materialelor din care este construit parcul, elementele sunt amplasate într-un mod practic, iar cei care parcurg obstacolele pot combina cu ușurință diferite mișcări fără a li se întrerupe ritmul.

Această inițiativă reprezintă un îndemn pentru tinerii din Toplița, dar nu numai, să păstreze un stil de viață activ, sănătos și să facă mișcare în aer liber cât de des au ocazia.

Acestea fiind spuse, iubitorii de parkour atrag atenția ca sportul poate fi periculos dacă nu este practicat în mod corect și responsabil. Începătorii sunt sfătuiți să nu încerce mișcări complexe, ci să pornească în schimb cu elemente de bază, mereu sub supravegherea unei persoane mai experimentate.

Concursul de inaugurare

Pentru a marca deschiderea parcului de parkour, s-a organizat pe 28 August un concurs la care au participat aproximativ 20 de concurenți din toată România.

Publicul s-a bucurat de performanțele participanților, aceștia întrecându-se pe 3 criterii principale: dificultate, creativitate și flow (cursivitatea mișcărilor).

Podiumul a fost ocupat de: Alexandru Stan din București - Locul 1; Marc Antoni din Satu Mare - Locul 2 și Laurențiu Stan din București - Locul 3. Inițiatorul concursului a fost Tökés Alexandru în colaborare cu Primăria Municipiului Toplița.


Top