Centrul de Echitație

În Toplița ai oportunitatea să te bucuri de o mulțime de activități. Una dintre cele mai iubite de către turiști este echitația.

Indiferent dacă vrei lecții în manej, plimbări călare în grup prin natură, sau plimbări pe ponei, Centrul de Echitație din Toplița îți stă la dispoziție.

Baza de echitație este situată la circa 2,5 km de centrul localității, pe strada Murelor. Aceasta este destinată celor care vor să învețe echitație sau celor care pur și simplu vor să evadeze din cotidian.

Abilitatea de a controla un cal induce încredere în sine, responsabilitate și spirit de echipă. În plus, beneficiile echitației includ îmbunătăţirea echilibrului, fortificarea musculaturii, îmbunătăţirea coordonării, reflexe mai rapide, întinderea mușchilor încordaţi sau spastici, îmbunătăţirea respiraţiei şi a circulaţiei, îmbunătăţirea apetitului şi digestiei, și altele.

Dincolo de avantajele aduse fizicului, călăria reprezintă o experienţă unică și din punct de vedere afectiv, relaţional, psihologic și social. Cei mici, în mod special, au foarte multe de învățat interacționând cu caii

Copiii pot descoperi fascinanta lume a echitației, învățând întâi despre ponei. Blânzi și dresați pentru călărie, aceștia vor câștiga cu siguranță simpatia celor mici, dar și a celor mari.

Pentru a-ți însuși cunoștințele minime de călărie vei avea nevoie de 5-10 ore de curs, după care poți participa la excursiile de grup ce se organizează acolo. Cei care doresc să evadeze din aglomeraţia oraşelor, pot face o excursie până la baza hipică pentru a face o plimbare călare pe domeniul pârtiilor de schi.

Excursiile se organizează pentru una sau maxim trei persoane, sub atenta supraveghere a unui ghid ecvestru.

Centrul de echitație din Toplița este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Harghita, obiectiv pe care nu ar trebui să-l ratezi dacă te afli în zonă.

Vino cu toată familia și descoperiți împreună frumusețea și avantajele acestui nobil sport.


Top