Descoperă cea mai lungă pistă de bob din România

În Toplița ai oportunitatea să te dai pe cea mai lungă pistă de bob din România.

Aceasta a fost inaugurată în anul 2021 și a avut un succes imediat. În prima zi de funcţionare, când încă nu se anunţaseră deschiderea ei, în jur de 800 de persoane au mers cu săniile. A doua zi, după ce a fost pus şi anunţul de inaugurare a investiţiei, la pistă au sosit aproximativ 1.200 de persoane.

În ceea ce privește caracteristicile pistei de bob de la Topliţa, aceasta are aproape 2 km lungime, în prezent fiind cea mai lungă din ţară şi, probabil, cea mai modernă. Viteza maximă care poate fi atinsă este de 45 km/h.

Instalaţia dispune de un sistem modern de controlare a distanţei dintre sănii, astfel că nu se permite coliziunea dintre acestea. Vizitatorii pot au parte de siguranță pe întreg parcursul circuitului.

În cele 54 de sănii existente pot urca și câte două persoane, însă condiția este ca greutatea combinată a acestora să nu depăşească 150 kg. Deși o sanie poate fi folosită și de câte 2 turiști simultan, cartelele se validează de către fiecare persoană care o utilizează.

Timpul de coborâre variază între două şi patru minute. O coborâre, la viteză maximă, durează în jur de două minute, iar în funcţie de frânare poate creşte până la 3 sau 4 minute. E important de precizat că oprirea pe traseu este interzisă, din motive de siguranță.

Pista are o secțiune de coborâre, cea mai mare parte prin pădure, sania atingând aici vitezele maxime, și o secțiune de urcare lentă. Circuitul complet, urcare - coborâre durează aproximativ 8 minute.

Copiii cu vârsta cuprinsă între 3 și 8 ani pot participa doar însoțiți de un adult.

Recomandăm tuturor celor care sosesc la pista de bob să respecte regulile și indicațiile personalului pentru ca toată lumea să se poată distra în siguranță.

Plănuiește o scurtă ieșire până la Toplița și vino să experimentezi senzații noi și să admiri frumusețea naturii dintr-o perspectivă unică.


Top