De ce te poți bucura iarna aceasta în Toplița

Sezonul de iarnă se apropie cu pași repezi în Toplița, iar primul strat de zăpadă nu va face decât să îți ofere noi oportunități. Vino cu cei dragi pentru a te distra pe timp de iarnă și pentru a admira frumusețea naturii în acest anotimp minunat.

Iată care sunt activitățile de care te poți bucura în Toplița, odată ce se începe sezonul rece.

Pârtiile de schi:

Dacă ești pasionat de sporturile de iarnă, trebuie să știi că în Toplița există 3 pârtii de schi, cu dificultăți ușoare și medii. Acestea sunt situate într-un cadru natural deosebit, cu priveliști spectaculoase.

  • Pârtia pentru copii, amatorii de săniuș și începători.
  • Pârtia Bradul (dificultate ușoară; lungime 1200m; lățime 6m; înclinație 11%)
  • Pârtia Măgheruș (dificultate medie; lungime 470 m; lățime 50m; înclinație 23%)

Fiecare pârtie dispune de instalații, de tunuri de zăpadă și iluminare nocturnă. Pârtia pentru începători dispune și de o bandă pentru urcare.

Mai mult decât atât, la bază și în vârf vei găsi puncte de închiriere pentru echipament și service (atât pentru schiuri, cât și pentru snowboard). Nu uita că pentru a închiria echipament sportiv este necesară și prezentarea unui act de identitate.

Ai posibilitatea de a cumpăra un bilet pentru toate pârtiile, sau un abonament de o zi întreagă. Acesta se poate încărca cu bani, ei transformandu-se în puncte ce sunt valabile și în zilele următoare, până sunt consumate.

Pentru imagini live cu starea pârtiilor și pentru mai multe informații, poți accesa site-ul www.partiatoplita.ro

Tabere de schi:

Pentru cei care vor să ducă pasiunea pentru schi la un alt nivel, la Toplița se organizează și tabere de schi.

Dacă vrei să îi trimiți pe cei mici în tabără, minima de vârstă este de 4 ani, cu insoțitor, iar după 7 ani, copiii pot participa și singuri.

Pentru continuitate în antrenamente și rezultate vizibile, tabăra durează 5 zile, iar un monitor de schi se ocupă, în medie, de 5 sau 6 copii. O astfel de experiență costa în jur de 1400 de lei și include cazare, masă, instructaj. Echipamentul și schi pass-ul se cumpără / închiriază separat, în funcție de nevoi și preferințe.

Patinaj și hochei pe gheață

Pe langa pârtiile de schi, în Toplița ai posibilitatea de a patina ori pe patinoarul de pe uscat, ori pe cele două patinoare amenajate pe lacul artificial înghețat, în condiții depline de siguranță.

Pe lacuri poți juca și hochei pe gheață, acestea fiind deschise din decembrie până în februarie și având o suprafață de 2000 m pătrați.

Pista de bob

Unul dintre avantajele pistei de bob din Toplița este că aceasta este deschisă pe tot parcursul anului.

Cea mai lungă pistă de bob din România îți oferă oportunitatea de a admira peisajele înzăpezite și de a te bucura de senzații tari chiar și pe timp de iarnă. Dacă te afli în zonă, trebuie să experimentezi cel puțin o dată o coborâre la 45 km/h printre arbori.

Drumeții

Dacă ești iubitor de munte și de drumeții, cu siguranță știi deja că un traseu parcurs pe timp de iarnă are un farmec cu totul deosebit. Parcurge traseele din Toplița și bucură-te de priveliștea naturii înconjurătoare

Fie că alegi să te plimbi la pas sau cu sania trasă de cai, în zonă îți vei face amintiri de neuitat ajungând la repere naturale incredibile.

Tu unde mergi iarna asta?

În concluzie, Toplița este o destinație versatilă care îți oferă clipe memorabile pe tot parcursul anului. Descoperă Destinația Anului 2022 pe timp de iarnă.


Top