Ce poți face in zonă?

Alpine Coaster

Alpine Coaster este cea mai lungă și modernă pistă de bob din România.

Lungimea este de peste 1900 m, iar viteza maximă de coborâre este de 46 km/h. Pista are o secțiune de coborâre, cea mai mare parte prin pădure și o secțiune de urcare lentă.

În cadrul cursei te bucuri de peisaje uimitoare și senzații tari. În cazul în care nu ești amator de adrenalină, viteza poate fi adaptată prin frânare.

Sania de bob frânează automat când ajunge la viteza de 46 km/h sau când se apropie de sania din față, oferindu-ți astfel maximul de siguranță.

Circuitul complet durează aproximativ 9 minute.


Tarife: Copii 3-14 ani: 20 RON/tură Persoane peste 14 ani: 25 RON/tură
Program de funcționare: Zilnic: 10:00-18:00

Pârtiile de schi

Dacă ești pasionat de sporturile de iarnă, trebuie să știi că în Toplița există 3 pârtii de schi, cu dificultăți ușoare și medii. Acestea sunt situate într-un cadru natural deosebit, cu priveliști spectaculoase.

Fiecare pârtie dispune de instalații, de tunuri de zăpadă și iluminare nocturnă. Pârtia pentru începători dispune și de o bandă pentru urcare.

Ai posibilitatea de a cumpăra un bilet pentru toate pârtiile, sau un abonament de o zi întreagă. Acesta se poate încărca cu bani, ei transformandu-se în puncte ce sunt valabile și în zilele următoare, până sunt consumate.

Pentru imagini live cu starea pârtiilor și pentru mai multe informații, poți accesa site-ul www.partiatoplita.ro


Tarife: Copii 3-14 ani: 2 puncte - 20 RON Persoane peste 14 ani: 2 puncte - 25 ron O urcare cu teleschiul sau cu banda Sunkid anuleaza 1 punct!
Program de funcționare: Zilnic: 10:00-18:00

Centru de echitație

Centru de Echitație din Toplița îți oferă lecții în manej, plimbări călare în grup prin natură, sau plimbări pe ponei.

Baza de echitație este situată la circa 2,5 km de centrul localității, pe Strada Murelor, în apropierea pârtiilor de ski. Această locație este destinată atât celor care vor să învețe echitație, cât și celor care au deja experiență în acest sport.

Abilitatea de a controla un cal induce încredere în sine, responsabilitate și spirit de echipă. În plus, beneficiile echitației includ îmbunătăţirea echilibrului, fortificarea musculaturii, îmbunătăţirea coordonării, reflexe mai rapide, relaxarea mușchilor încordaţi, îmbunătăţirea respiraţiei şi a circulaţiei, îmbunătăţirea apetitului şi digestiei, și altele.

Dincolo de avantajele aduse fizicului, călăria reprezintă o experienţă unică și din punct de vedere afectiv, relaţional, psihologic și social. Cei mici, în mod special, au foarte multe de învățat interacționând cu caii.

Copiii pot descoperi fascinanta lume a echitației, învățând întâi despre ponei. Blânzi și dresați pentru călărie, aceștia vor câștiga cu siguranță simpatia celor mici, dar și a celor mari.

Pentru a-ți însuși cunoștințele minime de călărie sunt necesare între 5 și 10 ore de curs, după care poți participa la excursiile de grup ce se organizează acolo. Cei care doresc să evadeze din aglomeraţia oraşelor, pot face o excursie până la baza hipică pentru a face o plimbare călare pe domeniul pârtiilor de schi.

Excursiile se organizează pentru una sau maxim trei persoane, sub atenta supraveghere a unui ghid ecvestru.


SPA Băile Banffy

Aflat la o distanță de numai 16 km de Borsec, Centrul Wellnes din Toplița este printre cele mai populare din domeniul de Wellness & Spa în județul Harghita.

Centrul Wellness Băile Bánffy dispune de două bazine de înot cu apă încălzită, unul acoperit de 400 mp și unul descoperit de 220 mp, care este folosit pe timp de vară.

Apa din bazinul mare are o temperatură constantă de 29 - 30 grade Celsius și o adâncime ce variază de la 1,25 m până la 1,95m. Temperatura aerului este cu 1 - 2 grade Celsius mai mare decât cea a apei.

Adâncimea bazinului descoperit variază de la 1,55 m până la 2,05 m.

Interiorul găzduiește pe lângă bazinul de înot, vestiare, o sală de fitness, saună uscată, saună umedă, cameră de sare, jacuzzi (8m pătrați, 37 grade Celsius) și o sală de mese. În plus, pentru o experiență completă la SPA poți beneficia și de servicii de masaj.

Aerul umed din interior este schimbat permanent printr-o instalație care introduce aer uscat pentru confortul turiștilor.


Tarife: Copiii, studenții și pensionarii beneficiază de reduceri! Prețul unui bilet include accesul la piscină, saune, jacuzzi și sala de fitness. Sesiunile de masaj se achită separat.
Program de funcționare: Luni - închis Marți - Vineri: 11:00 - 21:00 Sâmbătă - Duminică: 10:00 - 21:00

Plimbare cu sania trasă de cai

Tur Off-Road

Inchiriere ATV

Trasee montane

Pe teritoriul municipiului Toplița au fost marcate și omologate 6 trasee turistice montane: 3 duc spre creasta munților Călimani și 3 spre culmile munților Gurghiu.

“Poiana Puturosu – Valea Lomasului – Refugiul Lomastiei – Izvorul Lomastiei – Varful Rețitiș” - Grad de dificultate: Mediu, Durata: 4-5 ore.

“Gura P. Voivodesei – Gura Lomasului – Poiana Puturosu – drum forestier Puturosu – Lacul Iezer” - Grad de dificultate: Mediu, Durata: 4-5 ore.

“Monument Secu – Poiana Voivodesei – Canton Dealul Alb – Izvoarele Purcelului – Șaua Rețitiș”- Grad de dificultate: Mediu, Durata: 8-9 ore.

“Toplița – Cartier Calimanel – Vf. Runcului – Vf. Toaca – Cica Mica – Cica Mare – Vf. Rețitiș”- Grad de dificultate: Mediu, Durata: 10 ore.

“Toplița – Cartier Magheruș – Pârtiile Magheruș - Bradu – Poiana Refugiul Batrâna – Vf. Batrâna”- Grad de dificultate: Mediu, Durata: 5-6 ore.

“Toplița – Pârtia Bradul – Poiana de sub Vf. Batrâna – Vf. Batrâna”- Grad de dificultate: Mediu, Durata: 5-6 ore.

Echipează-te corespunzător pentru drumețiile montane și ascultă indicațiile celor de la salvamont pentru a te putea bucura în siguranță de experiențe

Parcul de Parkour din Toplița

Dacă ești pasionat de parkour, ai începând din luna august a acestui an posibilitatea de a practica acest sport într-un spațiu special amenajat chiar în Parcul Eroilor din Toplița.

Acesta este primul și singurul parc de parkour din România până la momentul actual.

Parcul oferă oportunitatea amatorilor, dar și celor cu experiență să se distreze într-un mediu sigur, riscul de accidentare fiind minim. Copiii și începătorii beneficiază de o zonă cu nisip, iar aparatele instalate sunt rezistente și oferă un nivel înalt de aderență.

Pe lângă duritatea și calitatea materialelor din care este construit parcul, elementele sunt amplasate într-un mod practic. Parcurgerea obstacolelor se face cu ușurință, adică cei care parcurg obstacolele pot combina diferite mișcări fără a li se întrerupe flow-ul / ritmul.

Nu uita că sportul poate fi periculos dacă nu este practicat în mod corect și responsabil. Începătorii sunt sfătuiți să nu încerce mișcări complexe, ci să pornească în schimb cu elemente de bază, mereu sub supravegherea unei persoane mai experimentate.

Liberty Fhishing

Dacă ești împătimit al pescuitului sportiv, la Liberty Fishing Toplița ai oportunitatea de a practica acest sport împreună cu prietenii și familia.

Pe malul lacului cu suprafața de 1 ha poți monta corturi și servi picnicuri. Mai mult, zona este potrivită inclusiv pentru a campa cu rulota.

Periodic se organizează concursuri, la care pot lua parte chiar și cei mici.

Iarna te poți bucura de două zone special amenajate pentru patinaj și hochei pe gheață.


Cinema 3D Călimani

La Cinema Călimani Toplița, ai ocazia să vezi cele mai noi filme, unele chiar în premieră.

Situat în centrul orașului, și având o capacitate de 91 de locuri, aici poți viziona toate genurile de filme în 2D, dar și în 3D.

Nu uita că pe lângă filmele cu subtitrare, programul conține și animații dublate în limba română, ideale pentru cei mici

Poți vedea programul cinematografului și online.


Top